VIDEO Un bărbat de 50 de ani, arestat pentru spălare de bani. Ar fi obținut venituri de milioane din activități ilegale

Un bărbat cu vârsta de peste 50 de ani a fost reținut de ofițerii INI, de comun cu procurorii PCCOCS, fiind bănuit de spălare de bani în sumă de peste 75 milioane lei proveniți din contrabandă cu țigări, anunță Poliția.

Bănuitul împreună cu alte alte persoane din Moldova și România ar fi cumpărat cinci mașini de lux de circa 7 milioane 500 de mii de lei, precum și imobile de lux în municipiul Chișinău în valoare de peste 6 milioane lei, dar și un teren în municipiu.

Pe acest caz, la domiciliul și în oficiul suspectului, oamenii legii au efectuat percheziții. Aceștia au ridicat sume de bani care ar proveni din presupusa activitate infracțională – peste 50.000 de dolari, 60.000 de euro.

Totodată, în rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate peste 50 de arme, unele dintre care erau păstrate neconform, inclusiv tăinuite în perete.

Bănuitul a fost arestat pentru 20 de zile. Investigațiile continuă în vederea eliucidării tuturor circumstanțelor și identificării altor persoane implicate în săvârșirea ilegalităților. 

În România, de asemenea este investigată fapta de contrabandă.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA