IGP a prezentat noi probe ce vizează coruperea alegătorilor și falsificarea alegerilor

Noi detalii în cauza penală privind finanțarea ilegală a partidelor politice. Oamenii legii au obținut noi probe ce vizează coruperea alegătorilor și falsificarea scrutinului electoral. Despre asta a vorbit  șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

”Marea majoritate a tranzacțiilor care au fost documentate în proces vin din afara Republicii Moldova și există bănuială rezonabilă că acestea vin din Federația Rusă și sunt gestionate de o grupare criminală organziată în interesul unui partid politic”, a spus șeful IGP.

El a mai adăugat că banii erau folosiți pentru cumpărarea alegătorilor și fraudarea alegerilor.

”Persoanele investigate sunt de ordinul zecilor, iar tranzactiile sunt de ordinul milioanelor”, a mai spus Viorel Cernăuțeanu.

El a mai declarat că o parte din persoanele vizate au statut procesual, iar altele conlucrează cu oamenii legii și oferă informații.

Joi, trei persoane au fost reținute în urma a 65 de percheziții desfășurate în mai multe localități din țară, în cadrul aceluiași dosar.

În cadrul acestora au fost găsite carduri bancare PYYPL, telefoane și tablete în care a fost  instalată aplicația mobilă pentru gestionarea  tranzacțiilor, mijloace financiare, 24 de cartușe de calibru 5,60 mm, liste cu înscrisuri cu participări la diferite evenimente și sumele achitate participanților, precum și tehnică specială utilizată în acțiuni de investigație.

Oamenii legii mai anunță că au fost acumulate probe privind finanțarea ilegală a oficiilor teritoriale ale respectivului partid, înregistrarea candidaților independenți, dar susținuți confidențial de același partid și falsificarea semnăturilor în listele pentru susținerea și înregistrarea candidațilo. Ar fi probe și despre achitarea sumelor de 20 000 lei candidaților partidului și candidaților independenți susținuți confidențial de acest partid, achitarea sumelor de la 500 până la 3000 lei persoanelor care dau acordul să voteze pentru candidații acestui partid și intenția de a corupe integral alegătorii unor localități.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media