Droguri în valoare de peste 3,5 milioane de lei, scoase din circuit

Un tânăr de 19 ani a fost arestat pentru contrabandă și comercializarea drogurilor. Acesta este cetățean al Ucrainei și a venit în Moldova în anul 2022. 

Oamenii legii au stabilit că tânărul, cu cetățenie ucraineană, era membru al unei grupări internaționale specializate în traficul ilicit de droguri.  În anul 2022 ar fi  venit în Republica Moldova, unde a închiriat un apartament pentru a-l adapta ca depozit de droguri.

El ar fi primit droguri de diferite tipuri din Ucraina, pe care le-ar fi ambalat în doze mai mici a câte 100 gr. -1000 gr. și  le plasa în ascunzișuri. Apoi, erau preluate de alți dealeri care le vindeau prin diferite magazine online mai mici.  

Tânărul a fost reținut în flagrant,  iar în urma percheziției efectuate în mașina cu care se deplasa și domiciliul închiriat, polițiștii  au depistat și ridicat cântare la scara mică, telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii, 10 kg de muguri de marijuana,   1,5 kg droguri de tip Mefedron, 700 gr. de tip PVP (sare) și peste 300  comprimate Extazy.

Valoarea drogurilor scoase din circuit  pe piața neagră constituie peste 3,5 milioane de lei.

Activitatea infracțională a învinuitului a fost documentată de ofițerii Direcției Antidrog și cei ai Direcției investigații analitice a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Rîșcani, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Rîșcani.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media