Judecătorie, ciocan, banca acuzaților

Condamnat pentru escrocherie. Un bărbat va sta după gratii după ce a înșelat mai mulți cetățeni, lasându-i fără bani

Un bărbat de 31 de ani și-a aflat pedeapsa pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie. Acesta a fost condamnat la închisoare, după ce, prin înșelătorie, a cauzat prejudicii materiale de circa jumătate de milion de lei,  informează Procuratura Generală.

Potrivit dosarului,  în octombrie 2016, sub pretextul că va achita ratele lunare, prin abuz de încredere, a convins o victimă să-i ia acestuia în credit un telefon mobil la preț de 17 040 lei și un laptop la preț de 5 040 lei. Ulterior, s-a eschivat de la întâlnirile cu victima.

În februarie 2017, a mai convins o persoană să ia în credit un telefon, la preț de 8 901 lei, și altă persoană să ia în credit un laptop la preț de 8000 lei, sub același pretext, fără intenția de a-și onora obligațiile.

Tot în anul 2017, prin aceeași schemă infracțională, escrocul a lăsat alte trei persoane fără 83 245 lei, 58 828 lei și, respectiv, 31 998 lei.

În același an,  sub pretextul procurării unui automobil de model „Infinity FX 45”, la prețul de 13 mii de euro, ce aparține cu drept de proprietate unei companii de leasing, locatar fiind victima, a transmis persoanei împuternicite de victimă 2 mii de dolari, în calitate de avans pentru a utiliza automobilul, până la achitarea sumei integrale.

Ulterior, acesta s-a eschivat de la realizarea obligațiilor asumate și fără a avea careva împuterniciri legale, a ieșit cu automobilul de pe teritoriul Republicii Moldova, în Ucraina, deplasându-se într-o direcție necunoscută.

Astfel, prin acțiunile sale ilegale, a deposedat victima de automobil și a lăsat în sarcina ultimei achitarea ratelor de leasing, prin ce i-a cauzat o daună materială în sumă de 230 990 lei.

În total, părților vătămate le-a fost cauzat un prejudiciu material de 444 042 lei.

Prin urmare, bărbatul a fost condamnat la 11 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semiînchis și cu privarea de dreptul de a gestiona procese financiare pe un termen de 5 ani.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media