Sursa: mitropolia.md

Cinci preoți au părăsit Eparhia Chișinăului

La data de 14 noiembrie, cinci preoți au plecat, din propria inițiativă, de la Eparhia Chișinăului. Anunțul a fost făcut de către Eparhie, explicând că cei cinci slujitori au fost eliberați din funcția de paroh.

Printr-un comunicat, Eparhia a anunțat că plecarea celor cinci slujitori are la baza sa lipsa de temei canonic și nesupunerea față de autoritățile bisericești ierarhic-superioare, dar și încălcarea jurământului depus la hirotonie.

Astfel, parohul bisericii ,,Sf. Cuv. Parascheva”, din orașul Strășeni, Vetcislav Cazacu, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, din s. Malcoci, Andrei Oistric, raionul Ialoveni, clericul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Strășeni, Petru Eșanu, parohul al bisericii „Înălțarea Domnului”, din orașul Rezina, Stanislav Atamanenco și parohul al bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Făgureni, raionul Strășeni, Ioan Buciucianu.

O decizie definitivă cu referință la acțiunile anticanonice întreprinse de acești clerici va fi adoptată de către Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media