sursa:Digi24.ro

Alertă la Berlin. O sinagogă a fost atacată cu cocktail-uri Molotov

Incidentele antisemite din capitala Germaniei au luat amploare după escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu. Miercuri dimineața, o sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktail-uri Molotov.

Persoane necunoscute au aruncat două cocktail-uri Molotov de pe stradă”, au scris reprezentanții comunității Kahal Adass Jisroel pe rețeaua X (fosta Twitter), potrivit ABC News.

La fața locului au intervenit polițiștii care fac cercetări în apropierea sinagogii. Zona a fost izolată.

De asemenea, poliția a anunțat că au avut loc revolte în noaptea de marți spre miercuri între imigranții musulmani și ofițerii germani în cartierele Neukoelln și Kreuzberg din oraș și la Poarta Brandenburg, simbolul Berlinului, în care mai mulți polițiști au fost răniți, scrie Digi24.

În urma atacului brutal al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și a războiului care a urmat în Gaza, poliția a sporit securitatea instituțiilor evreiești din Berlin și din întreaga Germanie. Cu toate acestea, steagurile israeliene care au fost arborate în semn de solidaritate în fața primăriilor din întreaga țară au fost smulse și arse. În mai multe clădiri din Berlin în care locuiesc evrei a fost pictată steaua lui David pe uși și pereți, scrie aceeași sursă.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media