VIDEO MEC, mesaj de Ziua Profesorului: Rolul Dumneavoastră de catalizator al valorilor fundamentale devine crucial

Astăzi, 5 octombrie, lucrătorii din domeniul învățământului își marchează ziua profesională. Cu acest prilej, Ministerul Educației și Cercetării a adresat un mesaj de felicitare .

Felicităm întreaga comunitate didactică din țară cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, instituită de UNESCO pentru a celebra munca lucrătorilor din învățământ. Este o ocazie în plus de a ne exprima recunoștința pentru dedicația Dumneavoastră de a activa într-un domeniu deloc ușor și foarte solicitant, dar nespus de necesar întregii societăți.  Ce poate fi mai nobil decât de a contribui la educarea generațiilor de copii și tineri – adevăratul tezaur al țării”, se arată în mesajul Ministerului.
Reprezentanții MEC au menționat că societatea noastră are nevoie de tineri capabili să facă față provocărilor și schimbărilor timpurilor pe care le trăim, dar mai mult decât atât, să poată construi o lume mai bună și mai tolerantă.
„Cu toții ne dorim o societate pașnică, liberă și prosperă, iar rolul Dumneavoastră ca și catalizator al valorilor fundamentale necesare unei societăți democratice devine crucial. Vă dorim resurse nesecate de inspirație, multă sănătate și copii dornici de a învăța!”, se menționează în adresarea MEC.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA