COVID-19 a luat viața a încă șapte moldoveni

Șapte moldoveni bolnavi de COVID 19 au murit săptămâna trecută, informează Agenția Națională pentru Sănătate publică. În perioada 23 – 29 octombrie au fost înregistrate 372 de cazuri de COVID-19, dintre care 36 – în rândul copiilor de până la 14 ani.

Pe parcursul perioadei menționate, au fost înregistrate 372 de cazuri de COVID-19, cu o descreștere de 34,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia și a constituit 12,8 cazuri la 100 mii populație. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 36 de cazuri, (9,7% din numărul total)”, precizează reprezentanții ANSP.

Medicii recomandă în continuare respectarea măsurilor de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, printre care păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale.

Cazuri de gripă sezonieră nu au fost înregistrate, afirmă specialiștii.

În cazul în care apar primele simptome ale COVID-19, precum febra, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare, cetățenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie.

Potrivit specialiștilor, vaccinarea împotriva gripei și a COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media