VIDEO Statistica IGSU: 18 persoane s-au intoxicat cu gaze naturale de la începutul anului

18 persoane s-au intoxicat cu gaze naturale de la începutul anului, în urma scurgerii de la instalațiile conectate la gaze. Totodată, au fost înregistrate 30 de incendii, produse din cauza nerespectării regulilor de exploatare a instalațiilor conectate la gaze naturale. Datele au fost oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

IGSU atenționează cetățenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiu la exploatarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, inclusiv a buteliilor cu gaz lichefiat.

Salvatorii îndeamnă oamenii să monteze corect instalațiile conectate la gaze naturale, să verifice sistematic funcționalitatea acestora, iar în cazul în care s-au defectat să solicite ajutorul specialiștilor.

Totodată, IGSU atenționează despre exploatarea corectă a aragazului. Acesta trebuie să fie oprit după finalizarea utilizării, iar la părăsirea locuinței aragazul să fie neapărat deconectat.De asemenea, specialiștii menționează că se interzice exploatarea buteliilor și furtunurilor defecte, amplasarea buteliilor în interiorul locuințelor, mai ales în preajma surselor de căldură. Mai mult, persoanele care optează pentru folosirea acestora, trebuie să le poziționeze în cutii metalice în afara încăperilor la o distanță minimă de 5 metri de la intrarea în locuință. Pentru evitarea situațiilor de risc, buteliile de rezervă trebuie să fie păstrate doar în aer liber departe de încăperi.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media