Facebook/Ion Ceban

Una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni din Capitală a fost reamenajată

Trecerea de pietoni de pe strada Miorița 2, din sectorul Telecentru al capitalei, a fost reamenajată. Municipalitatea a decis modernizarea acesteia pentru a spori siguranța pietonilor, dar și a conducătorilor auto.

Potrivit edilului capitalei, Ion Ceban, lucrările de reamenajare au presupus aplicarea marcajului rutier şi amenajarea unui spaţiu de oprire pentru pietoni, delimitat de bolarzi și indicatoare suplimentare. Astfel, trecerea de pietoni va deveni mai sigură.

”Acțiunea a fost realizată de Direcția generală mobilitate urbană a Primăriei Chişinău, în colaborare și cu suportul material al AO Automobil Club din Moldova, care este implicată activ în diverse proiecte dedicate siguranței în trafic”, a scris Ion Ceban pe pagina de Facebook

Internauții au reacționat pozitiv la postarea edilului. Aceștia au scris că trecerea de pietoni era foarte riscantă.

Autoritățile locale urmează să aplice marcaje similare la intersecția șos. Hîncești cu str. Academiei, precum și la intersecția străzilor Independenței și Teilor. Anterior, 5 treceri pietonale de acest tip au fost amenajate pe strada Calea Ieșilor, una dintre ele (în zona Liceului „N. Dadiani”) fiind realizată, la fel, cu suportul Automobil Club din Moldova.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media