Un studiu arată că aproximativ jumătate din voturile pentru Putin la alegerile prezidențiale au fost falsificate

Vladimir Putin a primit cel puțin 31,6 milioane de voturi prin fraudă, ceea ce înseamnă că aproximativ jumătate din voturile pentru el au fost falsificate, relatează Novaya Gazeta Europe.

Este vorba de o fraudă electorală record în alegerile prezidențiale din Rusia.

,,Au fost atât de multe falsificări încât este aproape imposibil să se identifice zona voturilor „cinstite” prin metode statistice”, scrie publicația.

Excluzând votul electronic, la alegeri au participat 74,5 milioane de alegători. 64,7 milioane dintre aceștia, potrivit CEC, au votat pentru Putin.

Metoda Shpilkin relevă câte voturi au fost „adăugate” câștigătorului prin falsificarea buletinelor de vot și rescrierea protocoalelor finale. Acest lucru se face prin compararea distribuției voturilor pentru diferiți candidați cu prezența la vot la fiecare secție de votare în parte.

Dacă alegerile au fost corecte, distribuția voturilor pentru candidatul care conduce și pentru toți ceilalți candidați ar trebui să fie identică, adică să difere doar în valoare absolută datorită numărului diferit de voturi, nu și în formă. Cu toate acestea, aruncarea în favoarea unuia dintre candidați afectează distribuția: crește atât prezența la vot, cât și rezultatul.

Sursa: novayagazeta.eu

Conform rezultatelor verificării a 100% din buletinele de vot, președintele rus în exercițiu Vladimir Putin a obținut 87,28% din voturi, arată datele Comisiei Electorale Centrale.

Conform rezultatelor verificării a 100% din buletinele de vot, președintele rus în exercițiu Vladimir Putin a obținut 87,28% din voturi, potrivit Comisiei Electorale Centrale.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a anunțat o prezență record la alegerile prezidențiale în istoria Rusiei de după uniunea Sovietică.

Potrivit șefei comisiei, Ella Pamfilova, peste 87,1 milioane de persoane au venit la secțiile de votare, ceea ce reprezintă 77,44% din alegători.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media