sursa: facebook/PAS

Grosu, mulțumit de rezultatele alegerilor locale generale. ”Am obținut cel mai bun rezultat”

Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut 244 de fotolii de primar din primul tur. Liderul formațiunii, Igor Grosu, afirmă că, în ciuda imixtiunii Rusiei în aceste alegeri,  PAS a obținut cel mai bun rezultat pe țară.

”Primarii PAS au obținut sprijinit oamenilor pentru calea europeană în peste 390 de localități. 244 de primari PAS au câștigat din primul tur, iar 153 merg în turul 2 al alegerilor locale. PAS a muncit într-o campanie dificilă, cu un amestec fără precedent din partea unei țări străine în treburile noastre interne, cu bani murdari și cu propagnadă care a semănat neîncredere în societate. Kremlinul și forțele pro-ruse au aruncat tot ce au putut în această campanie, au mizat pe grupări criminale, dar și pe forțe politice deghizate în pro-europene și democrați. În ciuda acestei imixtiuni fără precedent a unui stat străin, PAS și echipele de candidați pro-europeni au obținut cel mai bun rezultat pe țară”, a declarat Igor Grosu.

Cât despre mandatele de consilieri, PAS  va avea 20 de consilieri muncipali la Chișinău.

”Este nevoie să facem coaliții pro-europene în cât mai multe raioane și sate, să lucrăm împreună pentru ca toți moldovenii să aibă condiții mai bune de trai.Europa a câștigat în Moldova în majoritatea autorităților. Acum este nevoie să ne apucăm de lucru și să aducem cu adevărat nivelul european de trai acasă”, a mai spus Grosu.

Igor Grosu a mai menționat că respectă votul locuitorilor orașului Chișinău. ”Vom învăța din acest vot și vom munci și mai mult pentru ca să câștigăm încrederea oamenilor. Cei 20 de consilieri PAS vor supraveghea, alături de societatea civilă, toate acțiunile din Primărie”, a declafrat Grosu.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media