Ivan Șoltoianu

Fostul sportiv Ivan Șoltoianu, trimis pe banca acuzaților. Riscă până la 20 de ani de detenție

Fostul sportiv, Ivan Șoltoianu a fost trimis în judecată pentru șantajarea în închisoare a fostului partener de afaceri cu 5 milioane de lei. Bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 20 de ani.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Șoltoianu a fost trimis pe banca acuzaților pe trei capete de acuzare.

De comun cu acesta, pe banca acuzaților au fost trimiși și alți doi bărbați. Cea mai recentă infracțiune comisă de acesta-l vizează pe un fost deținut, care-și ispășise pedeapsa cu fostul sportiv, în penitenciarul din Cricova, în 2019.

În luna august, acesta executase șantajul la comanda fostului partener de afaceri al deținutului șantajat, în domeniul parcărilor auto, acum trimis și el în judecată.

Mai exact, învinuitul a primit ilegal de la victimă circa 5 milioane de lei, co-autor al infracțiunii fiind liderul organizației criminale, așa-zisul hoț în lege, „Nicu Patron”, anunțat anterior în căutare.

Totodată, fostul sportiv a fost supus cercetării penale și pentru alte două infracțiuni de șantaj, una din ele fiind comisă la comanda celui de-al treilea învinuit, trimis și el pe banca acuzaților. Astfel, au fost pretinse ilegal sume de 150.000 euro, 500.000 euro sau semnarea unor acte financiare defavorabile victimei.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media