Un moldovean, reținut în Ucraina. Ar fi incendiat două instalații energetice strategice din Odesa

Un moldovean ar fi incendiat instalațiile energetice din Odesa. Despre asta a anunțat Serviciul de Securitate din Ucraina, potrivit căruia, individul locuia în țara vecină și lucra pentru serviciile rusești.

La mijlocul lunii aprilie a acestui an, bărbatul ar fi turnat 5 canistre cu benzină peste echipamentul tehnologic a două centrale electrice locale, provocând incendii. Ulterior, s-a produs un incendiu la transformatoarele care furnizează energie electrică pentru opt localități din regiune.

Oamenii legii din Ucraina spun că s-a dorit ca sute de spitale, clădiri rezidențiale, întreprinderi să rămână fără energie electrică.

Potrivit anchetei, organizatorul sabotajului este un infractor dintr-o țară vecină din Europa de Est. A fost recrutat de FSB și în primăvara acestui an a fost pus să comită o serie de incendieri la Odesa.

Potrivit datelor disponibile, după săvârșirea infracțiunii, individul spera să plece în secret în străinătate. Cu toate acestea, SBU l-a localizat și l-a reținut pe o autostradă locală.

Acesta se află în prezent în arest.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media