UE va furniza Fâşiei Gaza un ajutor umanitar de 50 de milioane de euro

Uniunea Europeană urmează să furnizeze Fâşiei Gaza un ajutor umanitar în valoare de 50 de milioane de euro, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează CNN.

Primele 56 de tone de ajutoare UE au fost livrate deja Fâşiei Gaza, cu două zboruri, prin Egipt, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, după prima zi a summitului UE la Bruxelles, preşedinta Comisiei.

În prima zi a summitului, şefii de stat şi de guverne ai Uniunii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de o deterioare a situaţiei în Fâşia Gaza şi au îndemnat să fie acces  la ajutoarele prin ”culoare umanitare şi pauze umanitare în vederea unor nevoi umanitare”, scrie news.ro .

Însă ei nu au îndemnat la un ”armistiţiu” în Războiul din Fâşia Gaza.

Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, au subliniat angajamentul UE de a se implica în criza umaniatră.

UE se află în contact cu lideri din regiune pentru a încuraja soluţii pe frontul umanitar şi în vederea eliberării ostaticilor”, a anunţat Charles Michel.

Întrebat dacă reprezentanţi ai Hamas urmează să participe la o conferinţă în vederea soluţionării conflictului, Charls Michel a răspuns că nu vede ca grupul să joace ”vreun rol”, evocând faptul că UE consideră Hamasul drept o organizaţie teroristă, la fel la Israelulu şi Statele Unite.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media