Stamate, pusă pe glume? Deputatul PAS i-a dedicat ”o scrisoare” Procuraturii Anticorupție

Fosta președintă a Comisiei Juridice a Parlamentului, deputatul PAS, Olesea Stamate, a publicat un text care pare a fi satiric la adresa Procuraturii Anticorupție. Se întâmplă după ce în spațiul public a fost publicată o scrisoare semnată de șefa PA, Veronica Dragalin, care a dus la demisia Tatianei Răducanu din funcția de membru al Comisiei de Pre-vetting și al Comisiei de evaluare a procurorilor. În scrisoarea Procuraturii s-ar fi menționat că Răducanu ar avea legături cu fugarii penali Veaceslav Platon și Ilan Șor.

 

”Prin prezenta, Procuratura împotriva corupției, vă informează că în cadrul investigațiilor efectuate în procesul penal pornit în anul de față, considerăm că avem, dar totuși nu suntem siguri, anumite informații care ar putea ridica dubii referitoare la integritatea domnului Mugur Mugurel. Desigur, era bine dacă ne-am fi făcut treaba conform legii și am fi cercetat multiaspectual și confruntând cu alte probe informația dată…”, scrie Stamate.

Stamate menționează în postarea de pe Facebook că scrisoarea este o glumă, ”vă rog să o tratați ca atare. Deși situația este departe de a fi una de glumă:(”.

Se întâmplă după ce Tatiana Răducanu și-a depus mandatul de membru al Comisiei de Pre-vetting și de membru al Comisiei de evaluare a integrității financiare și etice a procurorilor. Fosta judecătoare a explicat în document că este nevoită să-și dea demisia după ce în adresa instituțiilor statului a fost expediată o scrisoare care pune la îndoială profesionalismul și integritatea sa. Asta după ce în spațiul public au apărut informații, potrivit cărora Procuratura Anticorupție ar investiga presupuse legături ale Tatianei Răducanu cu fugarii penali Veaceslav Platon și Ilan Șor.

Tatiana Răducanu nu a oferit detalii despre conținutul scrisorii și nici despre autorul acesteia. Câteva ore înainte de anunțul privind demisia Tatianei Răducanu, site-ul telegraph.md a publicat o scrisoare care ar fi semnată de procurorul-șef Anticorupție Veronica Dragalin și care face referire la faptul că Procuratura Anticorupție ar deține informații dintr-un telefon mobil, potrivit cărora Tatiana Răducanu ar fi acționat în interesele lui Veaceslav Platon și ale lui Aureliu Colenco, actualul avocat principal care reprezintă interesele lui Ilan Șor.

ONE TV a solicitat de la Procuratura Anticorupție să confirme sau să infirme autenticitatea acestei scrisori, precum și conținutul acesteia, însă instituția nu ne-a oferit un răspuns.

De notat că unul dintre subalternii Veronicăi Dragalin, Vasile Plevan, nu a putut candida la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor după ce nu a promovat evaluarea efectuată de Comisia Pre-Vetting, în componența căreia a fost și Tatiana Răducanu.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media