sursa: gov.md

Recean, despre decizia de a sista licența în cazul a 6 posturi TV: Promovează interese străine

Cele șase posturi de televiziune care au rămas fără licență și-au unit eforturile pentru a destabiliza țara. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, în urma ședinței CSE, unde s-a dat curs solicitării SIS de a sista licențele posturilor vizate.

”Astăzi, la recomandarea SIS, CSE a decis suspendarea licențelor a 6 posturi de televiziune care promovează interese străine. Aceste televiziuni sunt subordonate grupărilor criminale Plahotniuc și Șor, care și-au unit eforturile pentru a destabiliza țara. Avem dovezi că aceste posturi urmăresc un interes din afara Republicii Moldova, în scop destabilizator”, a scris Dorin Recean, pe Facebook.

Premierul a mai scris că Rusia, prin intermediul grupărilor criminale organizate, vrea să influențeze alegerile locale din 5 noiembrie și să submineze procesul democratic.

”Noi nu vom permite acest lucru și vom acționa de fiecare dată prompt și hotărât în interesul cetățenilor”, a conchis premierul Dorin Recean.

Amintim că SIS a propus Comisiei pentru Situații Excepționale sistarea licențelor de emisie pe perioada stării de urgență pentru șase posturi de televiziune. Este vorba despre Orizont TV, ICTV, Publika TV, Canal 2, Canal 3 și Prime TV. Directorul SIS, Alexandru Musteața,  activitatea acestor posturi se realizează cu multiple încălcări ale legislației, ce reprezintă un pericol la adresa securității informaționale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media