Reacția posturilor TV, după ce CSE le-a suspendat licențele de emisie

La scurt timp după ce directorul SIS a anunțat despre sistarea licenței de emisie a șase posturi TV, reprezentanții televiziunilor au venit cu reacții. Ei condamnă decizia autorităților și solicită organizațiilor naționale și internaționale să ia atitudine.

„Toate acuzațiile aduse posturilor TV sunt niște falsuri grosolane, fără nicio probă sau justificare legală. Posturile TV activează strict în conformitate cu prevederile Codului serviciilor media-audiovizuale și standardele internaționale în domeniu. Sancțiunile de care s-a vorbit nu au nicio tangență cu acuzațiile legate de dezinformare, război hibrid sau altceva”, se arată în Declarația reprezentanților posturilor Orizont TV și ITV.

O poziție similară a exprimat și colectivul redacțional al posturilor Prime TV și Publika TV, dar și a portalurilor web pe care le reprezintă.

Condamnăm decizia ilegală a Comisiei pentru Situații Excepționale privind sistarea activității posturilor noastre TV și blocarea accesului la siteurile de știri. Astfel de decizii abuzive și ilegale compromit efortul de integrare europeană a Republicii Moldova, aruncă mult în urmă firava democrație moldovenească și descurajează munca jurnaliștilor onești. Admitem că în spatele deciziei ar sta și anumite interese financiare din domeniul media și publicitate, care s-au împletit cu interesele politice, pentru a lovi în concurență”, se arată în Declarația colectivului.

Totodată, reprezentanții acestor posturi de televiziune precizează că juriștii companiie vor analiza decizia CSE.

Ne adresăm către asociațiile de presă din Republica Moldova și de peste hotare să ia atitudine critică față de atacul fără precedent în adresa mass-media și a libertății de exprimare. Cerem intervenția Avocatului Poporului, care trebuie să apere interesele cetățenilor în raport cu abuzurile guvernării. Facem apel către ambasadele străine și organizații internaționale acreditate în Republica Moldova să condamne abuzul politic grav, care este exercitat în mod repetat asupra pluralismului de opinie și asupra libertății mass-media din țara noastră”, se menționează în Declarație.

Reamintim că astăzi, 30 octombrie, șase posturi de televiziune din țară au rămas fără lincență de emisie, pe perioada stării de urgență. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, la solicitarea Serviciului de Informații și Securitate.

Citește și: VIDEO Licențele a 6 posturi TV au fost sistate. SIS: Reprezintă un pericol pentru securitatea informațională

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media