Sursa: arkansasonline.com

Recean, așteptat în fața deputaților. Parlamentul va examina moțiunea de cenzură

Parlamentul va examina mâine moțiunea de cenzură împotriva activității Guvernului. Premierul Dorin Recean se va prezenta în fața deputaților după ce fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat, pe 5 octombrie, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Opoziția consideră ineficientă activitatea Executivului.

BCS este nemulțumit de felul în care Guvernul gestionează problemele din țară și acuză cabinetul de miniștri, condus de Dorin Recean de instabilitate și de creșterea prețurilor. Autorii moțiunii mai declară că Guvernul nu mai are susținerea poporului.

Pe lângă moțiunea de cenzură, Parlamentul urmează să ratifice trei acorduri de finanțare pentru ca beneficiarii din Republica Moldova să poată accesa granturi oferite de Comisia Europeană în cadrul Programului Interreg destinate proiectelor zonelor transfrontaliere. În prima lectură, este planificată audierea inițiativelor legislative ce prevăd înăsprirea pedepselor pentru șoferii care conduc în stare de ebrietate și provoacă accidente rutiere.

De asemenea, deputații urmează să denunțe 5 acorduri semnate pe platforma Comunității Statelor Independente, dar și să aprobe candidatura Anei Revenco la funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media