PSRM îl înaintează pe Alexandr Stoianoglo la funcția de președinte al țării. Vezi primele declarații

PSRM îl înaintează pe Alexandr Stoianoglo la funcția de președinte al țării. Anunțul a fost făcut de actualul președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă.

”Înaintăm un candidat unic de interes național. Acest candidat cu caracter și cu cele mai înalte calități profesionale și omenești este domnul Alexandr Stoianoglo, pe care și PSRM și eu personal îl vom susține cu toată încrederea”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

De asemene, Igor Dodon a chemat partidele de opoziție să-l susțină pe Stoianoglo la prezidențiale.

”Acum nu e loc pentru orgolii și ambiții, există doar responsabilitate. Decizia mea a fost influențată de mai mulți factori: injustiția în Moldova crește, abuzul demonstrativ, batjocora față de oameni. Legile sunt călcate în picioare. Susțin integrarea UE, dar nu pot să urmăresc cum integrarea în UE este folosită ca o bâtă” , a spus Alexandr Stoianoglo.

În octombrie 2021, Alexandr Stoianoglo a fost reținut fiind acuzat de acordare ilegală a unei indemnizații de 270.000 de lei către fostul șef PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, la plecarea acestuia din funcție. Chitoroagă nu avea dreptul la indemnizație, fiind cercetat penal pentru îmbogățire ilicită.

Stoianoglo mai este acuzat de corupere pasivă, activă și fals în declarații, cu dosarele în curs de judecată. El își susține nevinovăția.

Amintim că pe 26 septembrie 2023, Maia Sandu a fost semnat decretul prezidențial de eliberare din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo, în baza hotărârii CSP din 23 mai 2022, după ce o comisie specială i-a evaluat performanțele și i-a dat calificativul „nesatisfăcător”, nota finală fiind – 2,19.

Stoianoglo afirmă că este nevinovat și consideră că dosarele sale au fost fabricate de guvernarea PAS și Maia Sandu. El susține că evaluarea a fost organizată pentru a-l înlătura de la conducerea Procuraturii Generale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media