Vlad Hîncu
Vlad Hîncu

Pretorul sectorului Centru a inspectat subterana buclucașă: „Va fi efectuată expertiza pentru hidroizolare”

Pretorul sectorului Centru, Vlad Hîncu, a inspectat pasajul de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt intersecție cu str. Ciuflea, care a ajuns în centrul atenției după precipitațiile abundente din weekend. Acesta a dat asigurări că, după ce au fost depistate câteva mici scurgeri, a fost identificată o compania care va efectua expertiza pentru hidroizolarea din partea carosabilului.

De asemenea, într-o înregistrare video, postată pe pagina sa de Facebook, oficialul a comunicat că teracota, despre care s-a vehiculat că ar fi căzut în urma ploii, a fost intentionat demontată pentru instalarea a 22 de lightboxuri, și a subliniat că termenul de garantie pentru lucrarile efectuate încă e valabil.
Lucrarile de reabilitare a subteranei au fost inițiate în iulie 2022 cu termenul de executie a lucrarilor 24 luni. Agentul economic a finisat lucrarile înainte de termen, însa actele de receptie finală inca nu sunt semnate. Termenul de garantie pentru lucrările efectuate este de 60 luni de la transmiterea obiectului”, a specificat Vlad Hîncu.
Totodată, pretorul a precizat că această subterană este una dintre cele mai mari din municipiul Chisinau – cu 6 intrări. În cadrul lucrărilor efectuate până la moment, au fost reabilitate accesele, pe pereți a fost placată cu teracotă, iluminatul a fost schimbat și au fost instalate lightboxuri si camere de supraveghere.
Reamintim că în acest weekend, ploaia a ajuns și pasajul din centrul Capitalei, proaspăt reparat. S-a întâmplat la doar cîteva zile după ce zile primarul Ion Ceban, a informat că renovarea fost finalizată. Luni, 13 noiembrie, la ședința de luni a Primăriei, viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a avut alte declarații: acesta a spus că proiectul privind renovarea pasajului nu a fost deocamdată definitivat.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media