Partidul „Șansă” a fost scos din cursa electorală. Decizia a fost luată de CSE

Candidații Partidului Șansă în alegerile locale generale au fost excluși din cursa electorală. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale și anunțată de premierul Dorin Recean.

”Se anulează înregistrare concurenților electorali desemnați de către partidul politic Șansă din cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie. CEC prin intermediul consiliilor electorale va asigura informarea imediată a tuturor biroului electorale ale secțiilor de votare care cel târziu până la sfârșitul zilei de 4 noiembrie vor aplica ștampilă cu mențiune „Retras” în toate buletinele de vot în dreptul tuturor concurenților electorali din partea Partidului Șansă.”

Premierul a făcut anunțul după ce șeful SIS, Alexandru Musteață, a informat despre faptul că Rusia, prin intermediul formațiunii în spatele căruia ar sta Ilan Șor, ar fi încercat să destabilizeze situația din țară.

”Federația Rusă nu poate intra azi cu tancuri în Moldova ca în Ucraina, dar intră cu crimă organizată, finanțată din plin, care să corupă justiția, funcționari, să corupă politicul și să distrugă sistemul electoral. Să facă un război informațional”, a declarat Recean.

Potrivit premierului, acțiunile întreprinse de grupările criminale au pus în pericol suveranitatea și securitatea națională.

”Ei vor să divizeze țara și să alimenteze separatismul, să arunce societatea noastră în haos și violență. Moldova are obligația să curme aceste tentative”, a mai adăugat Recean.

În acest context, Recean menționează că CSE a decis excluderea înregistrării tuturor concurenților electorali din partea partidului “Șansa” la alegerile locale de duminică.

“Din alegeri e scoasă o grupare criminala organizată, nu un partid politic. Miza adevarată e pacea si suveranitatea țării . CEC urmează sa execute decizia si sa facă informările necesare in cel mai scurt timp”..

Formațiunea implicată nu a comentat, deocamdată, anunțul.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media