Parlamentul Italiei a adoptat două rezoluții prin care susțin aderarea Moldovei la UE

Comisia Afaceri Externe și Apărare a Parlamentului Italiei a adoptat două rezoluții prin care își reafirmă sprijinul pentru aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană.

Autoritățile din Italia menționează în textul rezoluției că, în ultimii ani, Moldova și-a exprimat în mai multe rânduri dorința de a adera la UE, a respectat standardele cerute și a atins un nivel înalt de cooperare în mai multe domenii.

Se obligă Guvernul să reafirme, în toate forurile europene și internaționale, sprijinul deplin al Italiei pentru procesul de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană, sprijinind încheierea cu succes a acestuia; să promoveze, inclusiv prin acorduri bilaterale, o mai mare cooperare și relații diplomatice mai puternice cu R. Moldova, inclusiv pentru a sprijini reformele necesare pentru aderare și pentru a încuraja creșterea investițiilor publice și private în această țară ”, se menționează într-o rezoluție.

Președintele Maia Sandu a declarat că apreciază sprijinul Italiei în drumul Moldovei spre integrarea europeană.

„Salut cele două rezoluții adoptate de Parlamentul italian în sprijinul aderării Moldovei la UE. Apreciem sprijinul Italiei pentru parcursul nostru în drumul spre UE și angajamentul față de consolidarea relațiilor bilaterale”, a spus șefa statului.

Și ministrul de Externe, Nicu Popescu, și-a exprimat recunoștința pentru decizia adoptată de Italia.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media