Facebook/Nicu Popescu

Nicu Popescu: „Moldova și Franța vor semna un acord de colaborare în domeniul apărării”

Moldova și Franța vor semna un acord de colaborare în domeniul apărării. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după vizita oficială la Paris.

Vicepremierul Nicu Popescu a participat la a șasea ediție a Forumului Păcii, la Paris, pe 9 și 10 noiembrie. Oficialul a avut discuțiile cu Ministrul Apărării, Sebastian Lecornu, unde a mulțumit pentru sprijinul francez în procesul de reformare a armatei naționale a Republicii Moldova și în gestionarea amenințărilor de securitate.

”Le-am mulțumit pentru livrarea primului lot de asistență în contextul consolidării capacităților de apărare ale țării noastre și am discutat despre pregătirile pentru semnarea unui acord de cooperare între Franța și Republica Moldova în domeniul apărării” a scris Nicu Popescu pe Facebook.

 

De asemenea, ministrul a avut întrevederi cu Catherine Colonna, Ministra pentru Europa și Afaceri Externe a Franței, și Laurence Boone, Secretara de Stat pentru Afaceri Europene, unde am discutat despre progresele Republicii Moldova care au condus la recomandarea Comisiei Europene pentru deschiderea negocierilor cu țara noastră.

”Le-am mulțumit pentru sprijinul lor continuu în parcursul nostru către aderarea la Uniunea Europeană și am abordat subiecte din agenda bilaterală, inclusiv recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere. Am subliniat, de asemenea, importanța ratificării rapide a acordului moldo-francez pentru evitarea dublei impuneri fiscale”, a menționat ministrul

Ministrul a mai declarat că Franța este un aliat de încredere și un prieten de nădejde pentru țara noastră.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media