sursa:MAEIE

Moldovenii din Israel, îndemnați să revină în țară cu ajutorul zborurilor comerciale

După ce Israel a declarat stare de război, moldovenii stabiliți acolo au fost îndemnați de Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău să revină acasă folosind zborurile comerciale.

„Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează în regim alert, fiind prestate doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie. Până în prezent, Ambasada a primit 65 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și a zborurilor comerciale”, informează MAEIE printr-un comunicat emis pe site-ul instituției.

Deasemenea, următoarele zboruri comerciale pe cursa Tel-Aviv – Chișinău sunt programate pentru zilele de 10, 11, 12 și 15 Octombrie 2023.

În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Israel din ultimele zile, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis un formular de înregistrare pentru a ajuta cetățenii Republicii Moldova în vederea facilitării comunicării cu funcționarii consulari. Cetățenii Republicii Moldova aflați în prezent în Israel sunt îndemnați să se înregistreze prin intermediul acestei platforme: https://shorturl.at/tvCR9

Totodată, Ambasada Republicii Moldova în Israel a emis un comunicat prin care informează că vizele străinilor care se află legal în Israel și care expiră luna viitoare vor fi prelungite și recomandă cetățenilor Republicii Moldova să nu să se deplaseze în Israel, iar celor care se află temporar să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Amintim că pe 6 octombrie, curent, grupul Hamas a lansat un atac asupra civililor din Israel, în urma căruia sute de oameni și-au pierdut viața.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media