Facebook/Interpol

Misterul cadavrului „cu tatuaj în formă de floare”. Oamenii legii au reușit să identifice victima abia după 31 de ani

După 31 de ani de la descoperirea cadavrului unei femei în Anvers, Belgia, poliția a reușit să stabilească identitatea victimei. Oamenii legii au făcut un apel public pentru ajutor în cazul a 22 de femei ucise în Belgia, Olanda și Germania, în decursul ultimilor 50 de ani.

Conform autorităților, victima a fost identificată ca fiind Rita Roberts, originară din Marea Britanie.

Operațiunea Identify Me a fost lansată în luna mai de poliția belgiană, olandeză și germană, care, împreună cu Interpol, au publicat informații despre diverse cazuri de crimă. Cazul „femeii cu tatuaj în formă de floare” datează din 3 iunie 1992, când corpul unei femei a fost găsit în râul Groot Schijn din districtul Deurne din Anvers, în Belgia. Interpolul a declarat marți că oferirea de informații despre femeie a permis identificarea cadavrului, după ce un membru al familiei sale a recunoscut tatuajul și a contactat organizația și autoritățile belgiene prin intermediul site-ului Identify Me. Roberts avea 31 de ani când s-a mutat la Anvers din Cardiff în februarie 1992 și a comunicat ultima dată cu familia ei printr-o carte poștală în luna mai a aceluiași an, transmite Digi24.

Potrivit secretarul general al Interpol-ului, Jurgen Stock, astfel de cazuri „subliniază nevoia vitală de a conecta poliția din întreaga lume, în special atunci când sunt implicate persoane dispărute”. Autoritățile belgiene au lansat un apel către public pentru orice informații pe care le-ar putea avea despre Roberts sau circumstanțele morții ei.

Site-ul Identify Me include reconstrucții faciale ale unora dintre femeile ucise, precum și videoclipuri și imagini ale obiectelor acestora, cum ar fi bijuterii și îmbrăcăminte, descoperite în locurile în care au fost lăsate cadavrele lor. Este pentru prima dată când datele Interpolului – folosite de forțele de poliție pentru a căuta informații despre cadavre neidentificate și pentru a determina circumstanțele morții – au fost făcute publice, mai scrie Digi24

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media