Mihail Popșoi, la APCE: Doar victoria Ucrainei ne poate asigura o pace adevărată, durabilă în regiunea noastră

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, a cerut la Strasbourg sprijinul Ucrainei în război până când această țară îl va învinge.

„În pofida resurselor noastre modeste, întărim reziliența instituțiilor statului și ne asigurăm ca Moldova să contribuie cu partea sa la sprijinirea Ucrainei. Trebuie să sprijinim Ucraina până în momentul victoriei, deoarece doar victoria Ucrainei ne poate asigura o pace adevărată, durabilă în regiunea noastră. Vă îndemn, așadar, să oferiți sprijin Ucrainei, democrației, statului de drept nu atât timp cât va fi necesar, dar până în clipa victoriei Ucrainei”, a declarat Mihail Popșoi.

Totodată, Mihail Popșoi a menționat că percepția Republicii Moldova față de Federația Rusă s-a schimbat.

„Este bine că am ajuns în acest punct în care nu mai există scuze, în care le este clar tuturor în ce situație grea s-a aflat această regiune decenii la rând. Trebuie să recunosc faptul că noi, cei din Moldova, la fel, am pierdut mult timp și abia acum am ajuns la această înțelepciune colectivă de a identifica Rusia lui Putin ca principala amenințare la securitatea națională a țării noastre în cadrul Strategiei de Securitate Națională, care este discutată actualmente în Moldova”, a declarat Mihail Popșoi.

Amintim că, în perioada 9 – 13 octombrie, o delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE. Din componența acesteia fac parte șeful delegației naționale la APCE, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, vicepreședinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Natalia Davidovici, și secretarul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Constantin Starîş.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media