Sursa: border.gov.md

Migrație ilegală pentru 3000 de dolari. Polițiștii au deconspirat o grupare criminală organizată

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au deconspirat o grupare criminală organizată, specializată în organizarea migraţiei ilegale. Subiecţii grupării sunt cetăţeni ai Republicii Moldova și ai Ucrainei, care ar fi primit mii de dolari de la emigranții ucraineni.

În urma verificărilor de către ofițerii de investigații și cei de urmărire penală din cadrul Direcţiei, au fost obţinute informații care ar confirma că mai mulţi cetăţeni din Ucraina intenţionau să ajungă ilegal în Uniunea Europeană, utilizând teritoriul Republicii Moldova ca zonă de tranzit. Aceștia au fost asigurați de membrii unui grup criminal că vor fi transportaţi peste frontiera de stat fără impedimente, în schimbul la 3000 de dolari pentru fiecare persoană.

Au fost depistați cinci membri ai grupării criminale dintre care în vara anului curent au fost identificați și arestați primii trei membri ai grupării. Suplimentar, au fost arestate două mijloace de transport cu ajutorul cărora era asigurată deplasarea emigranților.

La data de 15 noiembrie au fost efectuate percheziții la domiciliile altor doi figuranți în cauza penală, situate în nordul țării, cu sprijinul Direcției Regionale Nord a Poliției de Frontieră. Cu această ocazie, au fost depistate și ridicate 7500 de pachete de țigări fără acte de proveniență, bani, telefoane mobile, stație radio, o armă cu calibrul de 9 mm deținută ilegal, dar și un detector de depistare a aparatelor de spionaj utilizate în activitatea infracțională.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media