Mesaj de la Bruxelles: NATO cere Rusiei să-și retragă trupele de pe teritoriul Moldovei

NATO susține pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și cere Rusiei să-și retragă trupele de pe teritoriul Moldovei. Declarația a fost făcută de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul Dorin Recean, în această dimineață.

 

”Moscova continuă să exercite presiuni asupra Republicii Moldova, inclusiv prin deconectări de energie și dezinformare, cu scopul de a destabiliza societatea și a submina democrația. Însă Republica Moldova a răspuns prin condamnarea războiului declanșat de regimului lui Putin împotriva Ucrainei și fortificându-și reziliența și securitatea. NATO susține pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și cere Rusiei să-și retragă trupele de pe teritoriul vostru. Puteți conta pe asistența noastră continuă”, a declarat Jens Stoltenberg.

Dorin Recean a menționat că autoritățile Republicii Moldova apreciază suportul NATO.

”Moldova s-a angajat să-și sporească capacitatea de apărare. Apreciem foarte mult suportul NATO și a statelor membre ale NATO. Noi consolidăm capacitatea noastră de apărare, or, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a declanșat eforturi suplimentare pentru noi și prietenii noștri în vederea dezvoltării rezilienței în societate, rezilienței instituțiilor, dar și a capacităților de apărare. Suntem dispuși să participăm la misiuni și exerciții internaționale. Acestea vor consolida capacitățile noastre de interoperabilitate. Aș dori să mulțumesc încă o dată NATO și țărilor membre”, a menționat Dorin Recean. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul vizitei prim-ministrului Dorin Recean la Bruxelles. Șeful executivului s-a întâlnit miercuri .și cu Ursula Von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Premierul i-a transmis oficialului că aderarea Moldovei la Uniunea Europeană este prioritatea de bază a Guvernului.

Tot în cadrul vizitei sale la Bruxelles, Recean a avut întrevederi cu vicepreședintele comisiei europene Josep Borrell, și comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi.

CITEȘTE ȘI: Dorin Recean, la Bruxelles: „Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media