gov.md

Dorin Recean, la Bruxelles: „Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, s-a întâlnit cu vicepreședintele comisiei europene Josep Borrell, și comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi.

Oficialul a apreciat ajutorul constant al Uniunii Europene pentru transformarea democratică a țării noastre, realizarea reformelor în beneficiul cetățenilor și avansarea pe agenda europeană. Recean s-a referit, de asemenea, la efortul de implementare de către țara noastră a celor 9 recomandări formulate de Comisia Europeană, accentuând că autoritățile de la Chișinău continuă să lucreze pentru a oferi Comisiei Europene o bază solidă pentru recomandarea lansării negocierilor de aderare la sfârșitul acestui an.

„Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană, iar solidaritatea demonstrată de UE este o dovadă în plus că țara noastră face parte din familia europeană. Contăm pe sprijinul dumneavoastră și ne angajăm să avansăm în continuare în implementarea recomandărilor Comisiei. Deschiderea negocierilor de aderare la sfârșitul acestui an este o prioritate strategică pentru Guvernul pe care îl conduc”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Totodată, oficialii au subliniat importanța consolidării cooperării în domeniul securității și apărării. Părțile au discutat despre necesitățile de asistență pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova la crizele curente și efectele asociate acestora.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media