Judecătorie, ciocan, banca acuzaților

Mai mulți tineri, trași pe sfoară de un escroc. Individul a luat credite pe numele lor

Mai mulți tineri au devenit victimele unui escroc de 18 ani din raionul Nisporeni. Acesta a luat credite de sute de mii de lei, folosind buletinele lor de identitate. Prin urmare, individul a fost trimis pe banca acuzaților pentru 27 de episoade de escrocherie.

În perioada aprilie-mai 2023, învinuitul a obținut de la tineri copiile buletinelor de identitate, sub pretextul necesității efectuării unor tranzacții bancare, în vederea extragerii sumelor de bani obținute în rezultatul jocurilor de noroc, contra unei recompense de câteva sute de lei.

Ulterior, invocând că ar avea nevoie de imagini fotografice pentru a le transmite la companie pentru aprobarea transferului, a efectuat mai multe poze ale titularilor. Apoi s-a logat prin intermediul aplicației mobile a unei companii de microfinanțare și a perfectat mai multe credite în sumă de peste 20 de mii de lei fiecare.  

Dacă va fi recunoscut vinovat, acesta riscă o amendă de 67.500 de lei sau închisoare de la 1 la 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Referindus-e la acest caz, procuratura atenționează cetățenii să nu ofere unor persoane necunoscute, buletinele de identitate, copiile acestora, și alte suporturi materiale ce conțin date cu caracter personal pentru a evita utilizarea lor în scopuri ilegale, care pot cauza prejudicii materiale și morale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media