În localitățile din Zona de Securitate vor fi implementate proiecte în valoare de 13 milioane de lei

În localitățile din Zona de Securitate vor fi implementate 26 proiecte în valoare de 13 milioane de lei, iar proprietarii terenurilor agricole amplasate după șoseaua Rîbnița-Tiraspol vor primi compensații în valoare de 2 milioane de lei. Acțiunile sunt incluse în Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2024, aprobat, miercuri, de Executiv.

 

În total, vor fi realizate 26 de proiecte, care urmăresc modernizarea instituţiilor de învățământ cu predare în limba română, reparația și dotarea edificiilor administrative, a instituțiilor de cultură și sport, precum și amenajarea zonelor de agrement.

De suport urmează să beneficieze gimnaziul „Ștefan cel Mare” din satul Molovata, raionul Dubăsari (renovarea rețelelor electrice), liceul „Alexei Mateevici” din satul Sănătăuca, raionul Florești (renovarea sălii de sport), gimnaziul Ustia, raionul Dubăsari (renovarea sălii și a terenului sportiv) și alte instituții școlare. Totodată, mai multe școli vor primi câte un ajutor unic pentru acoperirea cheltuielilor legate de întreținere.

De asemenea, vor fi modernizate mai multe grădinițe. Măsurile planificate țin de termoizolarea clădirilor, reparația sistemelor de încălzire, renovarea terenurilor sportive și de joacă. Va mai fi reabilitat Centrul pentru persoane în etate din satul Varnița, raionul Anenii Noi, dar și edificiul Casei de Cultură din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi.

Pentru compensarea cheltuielilor suportate de proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol, ca urmare a plăților aplicate la trecerea prin posturile ilegale de control, vor fi alocați 2 milioane de lei.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media