Forțele israeliene lovesc centrul și sudul Gaza, în timp ce tancurile avansează în Rafah

În timp ce o nouă încercare de încetare a focului în războiul din Gaza a eșuat, Israelul a bombardat din nou zonele centrale și sudice, ucigând cel puțin 28 de palestinieni. Forțele de tancuri au avansat până la marginea vestică a orașului Rafah, relatează Reuters.

Mediatorii egipteni și din Qatar, susținuți de SUA, au încercat din nou în această săptămână să reconcilieze cererile contradictorii care împiedică încetarea ostilităților, eliberarea ostaticilor israelieni și a palestinienilor încarcerați în Israel și un flux neîngrădit de ajutoare în Gaza pentru a atenua dezastrul umanitar. Dar surse apropiate discuțiilor au declarat că nu există încă semne de progres.

La o lună după ce au pătruns în Rafah în ceea ce Israelul a declarat că a fost un asalt menit să elimine ultimele unități de luptă intacte ale Hamas, forțele conduse de tancuri au avansat până la marginea de sud-vest a orașului care se întinde pe lângă granița Fâșiei Gaza cu Egiptul, au declarat locuitorii.

Aceștia au spus că tancurile au fost staționate în cartierul al-Izba, în apropiere de coasta mediteraneană, în timp ce lunetiștii au rechiziționat unele clădiri și terenuri înalte, prinzând oamenii în casele lor. Aceștia au spus că tirurile mitralierelor israeliene au făcut ca situația să fie prea periculoasă pentru a ieși afară.

Hamas a declarat vineri că militanții din orașul central Deir al-Balah au bombardat o casă în care erau baricadate trupe israeliene, ucigând unele persoane și rănind altele. Aceasta a precizat că au fost văzute elicoptere aterizând pentru a scoate unitatea israeliană lovită.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media