sursa: Mitropolia Basarabiei

Decizie neîntemeiată și nevalidă: Reacția Mitropoliei Basarabiei după hotărârea Sinodului BOM

Mitropolia Basarabiei a venit cu o reacție dură după ce sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a caterisit șase preoți care au decis să părăsească Mitropolia Moldovei. Biserica Ortodoxă Română a catalogat decizia ca fiind una neîntemeiată și nevalidă.

”Decizia de caterisire a respectivilor preoți este nevalidă, neavând fundamentare reală din perspectivă teologică și canonică și are un repetat impact negativ asupra credincioșilor, respectiv asupra opiniei publice din Republica Moldova, prin dezinformarea în masă a celor neinformați temeinic din perspectivă teologică sau istorică”, se arată în comunicatul emis de Mitropolia Basarabiei.

În comunicat se mai menționează că Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, a demonstrat o lipsă de repsect.

”În plus, etichetarea negativă a celor care își declară apartenența sau se identifică cu Biserica Ortodoxă Română din Basarabia, care a slujit credincioșii din stânga Prutului cu dragoste și abnegație timp de secole, drept o structură necanonică, reprezintă nu doar o greșeală, ci și o lipsă gravă de respect față de credința și identitatea poporului din teritoriu”, precizeză reprezentanții Mitropoliei Basarabiei.

Amintim că, miercuri, 25 octombrie, Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova a decis caterisirea a șase preoți pentru încălcarea jurământului depus la hirotonie, precum şi pentru părăsirea samavolnică, neîntemeiată şi fără carte canonică a jurisdicției Bisericii Ortodoxe din Moldova.

De asemenea, acestor slujitori li se retrag toate distincțiile acordate pe parcursul slujirii preoțești, se mai arată în decizia Sinodului. .

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media