Comisia Europeană recomandă demararea negocierilor de aderare a Moldovei la UE

Comisia Europeană recomandă demararea negocierilor de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Raportul care include o analiză a evoluțiilor din Republica Moldova a fost prezentat de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

 

”Moldova nu se confruntă cu un război conventional, este obiectul unor acțiuni constante de destabilizare în adresa securității sale și suferă și de pe urma războioului din Ucraina.  Moldova a făcut eforturi semnificative pe calea reformelor în ceea ce privește sectorul judiciar, accelerând considerabil anchetele în cazuri de corupție și criminalitate organizată, a făcut schimbări la nivel legislativ.  Comisia recomandă Consiliului să deschidă negocierile de aderare”, a declarat Ursula von der Leyen

Decizia finală va fi luată în luna decembrie, la reuniunea Consiliului European.

Amintim că, pe 5 octombrie, Parlamentul European a adoptat o Rezoluție prin care recomandă începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE până la sfârșitul anului 2023.

Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE în martie 2022 și i s-a acordat statutul de țară candidată în iunie 2022.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media