sursa: anticoruptie.md

Cetățenii pot depune cereri pentru a vota la locul aflării în ziua alegerilor locale generale

Cetățenii pot deja depune cereri privind votarea la locul aflării la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. E vorba de alegătorii care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare. Acesta poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă.

Cererile se fac în scris, cu 2 săptămâni înainte de ziua votării şi până la ora 14.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile se aprobă de biroul electoral până la ora 14.00, numai la prezentarea unui certificat medical, anunță Comisia Electorală Centrală.

Persoanele care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite ajutorul asistentului social din cadrul primăriei. Dacă, din cauza unei deficiențe fizice, boli sau din alte motive temeinice, alegătorul nu poate semna personal cererea privind votarea la locul aflării, el poate depune personal cererea în formă verbală la sediul secției de votare. În cazul în care cererea nu poate fi depusă personal în formă verbală la sediul secției de votarea, aceasta poate fi depusă telefonic.

În ziua alegerilor, președintele biroului electoral al secției de votare desemnează, cel puţin doi membri ai biroului care se deplasează cu o urnă de vot mobilă şi cu materialele necesare votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze, se mai arată în comunicatul CEC. 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media