Automobile de lux
Automobile de lux

Automobile de lux sustrase ilegal din UE, depistate în Moldova. Cum funcționa schema

Două automobile de lux, sustrase fraudulos din țările Uniunii Europene, au fost depistate pe teritoriul țării noastre. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal, în care sunt vizați cetățeni ai Republicii Moldova cu vârste cuprinse între 45 și 65 de ani.

În cadrul dosarului, ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS, în baza mandatelor judecătorești, au efectuat trei percheziții în municipiul Chișinău, dar și în afară.

Acțiunile au avut loc în baza unei cauze penale de comitere a infracțiunii de contrabandă cu folosirea frauduloasă a actelor pentru importul și înregistrarea mijloacelor de transport de model ”Toyota RAV 4”, anul de fabricare 2017, și ”Nissan Qhashqai”, anul de fabricare 2020, ce au fost sustrase fraudulos din țările UE”, precizează reprezentanți Serviciului Vamal.

În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate documente și purtători de informații, privind cele două automobile. Precum au stabilit oamenii legii, mijloacele de transport au fost sustrase ilegal din țările UE, după care au fost falsificate actele, care au fost anexate la solicitarea de plasare a automobilelor în regim vamal de import.

Persoanele vizate în dosar sunt sunt cercetate în libertate.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media