Astăzi este ultima zi de agitație electorală. CEC va sancționa persoanele care nu se vor conforma

Vineri, 17 noiembrie, este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru turul doi al alegerilor locale generale și a alegerilor repetate. Anunțul a  fost făcut de reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, în contextul scrutinului avea loc în această duminică, 19 noiembrie.

„Agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet. De asemenea, difuzorii și distribuitorii de publicitate au obligația de a înlătura/retrage tot afișajul electoral și alte materiale publicitare electorale, excepție făcând materialele elaborate de organele electorale”, se arată în prevederile Codului electoral.

În aceeași ordine de idei, CEC atrage atenția și asupra faptului că concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Totodată, CEC anunță că persoanele, care vor încălca legea în acest sens, vor fi sancționate.

Continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă de la 40 la 60 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 100 la 150 de unități convenționale aplicată  persoanei juridice”, precizează CEC.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media