Agenția Servicii Publice
Agenția Servicii Publice

ASP va elibera gratuit buletine de identitate pentru cetățenii care nu dețin acte necesare pentru efectuarea votării

Cetățenii Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani, care nu dețin acte de identitate necesare pentru efectuarea votării, vor primi gratuit buletine de identitate provizorii. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Agenției Servicii Publice.

Actele vor fi eliberate duminică, 5 noiembrie, în ziua desfășurării alegerilor locale generale, la cererea cetățenilor.
Buletinele vor putea fi solicitate la subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice, care vor activa cu program special de muncă, în intervalul dintre ora 7:00 și 21:00.
Potrivit ASP, autoritățile vor elibera gratuit buletine de identitate provizorii, persoanelor care:
– sunt înregistrate la domiciliu și/sau la reședința temporară până la data de 05 august;
– și-au schimbat domiciliul/reședința temporară în perioada 7 august – 3 noiembrie în aceeași unitate administrativ-teritorială (comună, oraș, municipiu);
studenților și elevilor cu drept de vot, înmatriculați la instituțiile de învățământ în localitatea în care și-au stabilit domiciliul sau reședința temporară după data de 5 august, la prezentarea carnetului de student/elev cu înscrieri privind instituția de învățământ la care sunt înmatriculați din localitatea respectivă.
ASP aduc la cunoștință că cetățenii Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani, care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 5 octombrie – 2 noiembrie 2023, pot ridica actul de identitate până la data de 3 noiembrie curent, indiferent de termenul de prestare solicitat.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media