Sursa: cna.md

Angajat ANSA, suspectat de corupere pasivă. Ar fi pretins mită pentru a nu verifica mărfurile la vamă

Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor este bănuit de corupere pasivă. Potrivit CNA, angajatul este bănuit de luare de mită de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga.

,,Angajatul ANSA ar fi pretins și acceptat sume de bani sau bunuri de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Ajutați de bănuit, transportatorii au evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al animalelor, produselor și materiei prime de origine animală supuse supravegherii sanitar-veterinare”, se arată în comunicatul CNA.

Centrul Național Anticorupție a mai adăugat că în urma perchezițiilor efectuate la punctul sanitar-veterinar al ANSA, amplasat în punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga, la domiciliul și în automobilul bănuitului, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, purtători de informație și registre de evidență a mărfurilor importate.

Bănuitul este cercetat în stare de libertate, iar în prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Bălți.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media