Sursa: presedinte.md

Ambasadorul Regatului Unit și Irlandei de Nord de la Chișinău își încheie mandatul. Vezi care sunt realizările sale

Ambasadorul Regatului Unit și Irlandei de Nord de la Chișinău, își încheie mandatul. Steven Fisher s-a întâlnit cu șefa statului, Maia Sandu, cu care a avut o discuție despre relațiile bilaterale ale celor două țări, precum și despre reușitele colaborării lor pe mai multe aspecte.

„În ultimii ani, legăturile dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord s-au consolidat semnificativ, aspect reflectat prin vizite bilaterale, colaborarea intensificată în lupta împotriva corupției și facilitarea comerțului. Începând cu 1 august 2023, Regatul Unit a eliminat taxele de import și contingentele tarifare pentru șapte produse agricole moldovenești, creând astfel oportunități noi pentru exportatorii din Moldova”, se arată în comunicatul emis de Președinție.

Maia Sandu a apreciat eforturile Ambasadorului Fisher de a întări relația dintre Moldova și Regatul Unit și de a stimula cooperarea bilaterală. Președintele Republicii Moldova a exprimat recunoștință pentru sprijinul continuu al Guvernului britanic în domeniul securității. De asemenea, șefa statului a subliniat că cooperarea strânsă cu parteneri de încredere precum Marea Britanie stă la baza proiectului noii strategii de securitate națională a Moldovei.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media