Sursa: cugetliber.ro

Alți 8 cetățeni ai Republicii Moldova au solicitat asistență în evacuare de pe teritoriul Fâșiei Gaza

Opt cetățeni ai Republicii Moldova au solicitat asistența autorităților în evacuare de pe teritoriul Fâșiei Gaza. În timpul apropiat aceștia vor ajunge în țară, informează Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Astăzi, alți 8 cetățeni care au solicitat asistență în evacuare au părăsit teritoriul Fâșiei Gaza și sunt pentru moment în îngrijirea funcționarului nostru consular din Egipt. Ulterior vom reveni cu mai multe detalii depsre cum vor ajunge aceștia în Republica Moldova”, a precizat Nicu Popescu.

Șeful MAEIE a precizat că, până în prezen,t din Fâșia Gaza au fost evacuați  45 de cetățeni ai țării noastre. Operațiunile de evacuare a au avut loc cu suportul României și al Ucrainei.

Totodată, Nicu Popescu  a menționat că în ultima perioadă MAEIE a intensificat discuțiile cu companiile aeriene din Israel și a reușit, cu sprijinul Ambasadei statului nostru din această țară să atragă 3 companii noi din Israel, care urmează să lanseze sau deja au lansat zboruri în Moldova , inclusiv o companie de stat.

Citește și:  36 de moldoveni, evacuați din Fâșia Gaza. Alți cetățeni au refuzat să părăsească regiunea, din motive de securitate”

Citește și: Alți 9 moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza, anunță Ministerul de Externe

Citește și: Moldovenii angajați în Israel ar putea fi evacuați în alte zone ale țării. ANOFM vine cu precizări

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media