Alertă de călătorie în Finlanda. Ministerul de Externe vine cu precizări

Cetățenii care intenționează să călătorească în Finlanda sunt îndemnați să urmărească anunțurile Gărzii de Coastă a Finlandei – Frontpage | The Finnish Border Guard (raja.fi). Recomandarea vine din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, după ce a fost anunțat că Finlanda închide temporar unele puncte de trecere la frontiera cu Federația Rusă.

Cetățenii care se confruntă cu o situație cu caracter urgent pot apela pentru asistență consulară la linia de telefon a Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm +46 769 423 423”, precizează MAEIE.

Autoritățile finlandeze au luat decizia de a suspenda temporar activitatea punctelor de trecere Nuijamaa, Imatra și Niirala, de la frontiera cu Federația Rusă.

Această măsură va intra în vigoare începând cu ziua de sâmbătă, 18  noiembrie, și va fi în vigoare până la data de 18 februarie 2024.

MAEIE aduce la cunoștință că, pentru traversarea frontierei dintre Finlanda și Rusia, rămân deschise punctele de trecere a frontierei Vartius și Salla.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media