Ajutor pentru fermieri: Japonia va oferi un grant în valoare de 1,9 milioane de euro

Fermierii mici și mijlocii vor beneficia de ajutor financiar. Guvernul Japoniei va oferi Republicii Moldova un grant nerambursabil în valoare de 1,9 milioane de euro. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană din cadrul Parlamentului au aprobat raportul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui Acord în acest sens.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru implementarea proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”. Suportul financiar este necesar pentru susținerea fermierilor mici și mijlocii, care sunt afectați de scumpirea materialului semincer, a fertilizanților, a pesticidelor etc., precum și de prețurile joase la produsul finit.

Potrivit unui comunicat de presă emis de legisaltiv, în urma acestui acord se va reduce din povara fermierilor mici și mijlocii, afectați de consecințele războiului din Ucraina, prin oferirea unor soluții financiare ieftine la procurarea fertilizanților.

Grantul va fi oferit până în 31 martie 2024, însă perioada poate fi extinsă. Documentul urmează să fie votat în plenul Parlamentului.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media