Sursa: stiri.md

Prețul apartamentelor din Chișinău a depășit 1100 de euro pentru un metru pătrat

Costul apartamentelor din Chișinău depășește semnificativ datele unor agenții imobiliare. Conform experților de la Institutul pentru Politică și Reformă Europeană (IPRE) Stanislav Ghilețchi și Adrian Ermurachi, prețul mediu a unui metru pătrat pentru apartamentele din municipiul Chișinău este de 1138 euro.

Potrivit analizei, în prezent nu există statistici oficiale privind prețurile imobiliare care să reflecte în mod obiectiv realitatea pieței, transmite mold-street.com.

„Această valoare cadastrală se calculează pe baza parametrilor specifici fiecărei categorii de bunuri imobiliare și se obține pe baza unor aprecieri generale ale tuturor proprietăților din această categorie. Din acest motiv, nu reflectă caracteristicile și fluctuațiile frecvente de preț din piața imobiliară”, se arată în analiză.

Astfel, calculele a doi experți arată că prețul mediu al spațiului de locuit în municipiul Chișinău a depășit deja 1000 de euro și a ajuns la 1138 de euro.

În cazul apartamentelor fără reparație, prețul este de 830 de euro, în varianta albă ajunge la 1036 de euro, iar cu reparație – aproximativ 1360 de euro pe metru pătrat.

De asemenea, experții au calculat prețuri pe sector și în unele suburbii ale municipiului Chișinău și au constatat că în sectorul Centru prețul mediu pe metru pătrat de spațiu locuibil este deja de 1628 euro, în sectorul Râșcani – 1444 euro, în Telecentru – 1325 euro, la Ciocana – 1293 și la Durlești – 1095 euro.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA