Piața UE, deschisă pentru încă un producător moldovean. Fermierul a fost autorizat să exporte ouă de consum

Încă un producător autohton a obținut dreptul de a exporta ouă de consum pe piața Uniunii Europene, informează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

La data de 18 octombrie, al doilea producător de ouă de consum (categoria A), din țară, a fost listat cu dreptul de a-și exporta produsul pe piața UE”, au informat reprezentanții ANSA în cadrul reuniunii de astăzi cu avicultorii producătorii de ouă din țară.
Totodată, în cadrul ședinței s-a discutat despre progresele obținute de fermieri în ultima perioadă și tendința continuă acestora de a-și moderniza și alinia fermele la rigorile de biosecuritate pentru a preveni îmbolnăvirea păsărilor, dar și despre creșterea gradului de asigurare a bunăstării găinelor pentru producția de ouă, prin întreținerea acestora în condiții mult mai bune, cum ar fi: întreținere la sol cu acces la aer liber sau în sisteme de cuști îmbunătățite, sau alte sisteme alternative conform standardelor UE.

Amintim că, la data de 10 octombrie, ANSA a anunțat că producător autohton a obținut, primul în Republica Moldova, dreprul de a exporta produsul pe piața UE.

Potrivit ANSA, succeseul obținut este o dovadă a faptului că producătorul s-a aliniat la standardele riguroase ale UE, primind în acest fel dreptul de a exporta ouă pe piața unică europeană.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA