Digi24

O fabrică rusească unde se produc piese pentru rachetele balistice Iskander a luat foc după un atac cu drone ucrainene

Mai multe videoclipuri care arată un atac cu drone asupra fabricii Kremnii EL din orașul Briansk din Rusia au fost postate pe rețelele de socializare. Această fabrică produce componente pentru industria de apărare.

Conform unui raport al Radio Svoboda, fabrica Kremnii EL din Briansk, Rusia, a fost atacată de drone pentru a patra oară, relatează Ukrainska Pravda. Produsele realizate la această uzină, printre care componente pentru sistemele de apărare antiaeriană Pantsir și rachetele Iskander, sunt utilizate în industria de apărare.
Autoritățile au încercat să minimizeze gravitatea atacului, susținând inițial că un „pod al unei clădiri nerezidențiale” a luat foc, dar incendiul a fost stins rapid de pompieri. Ulterior, acestea au menționat că „una dintre drone s-a prăbușit într-o clădire nerezidențială”, fără ca un incendiu să izbucnească.
Fabrica Kremnii EL este unul dintre cei mai mari producători de microelectronică din Rusia, cu 94% din producția fabricii produsă pentru nevoile Ministerului rus al Apărării, conform unor statistici din 2017. Instalația deservește jucători importanți din industria de apărare, precum consorțiile Almaz-Antey, Aerospace Equipment, Sozvezdie și Vega, scrie Digi24.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA