MEC respinge acuzațiile de influențare a votului: „Nu am emis un asemenea ordin”

Ministerul Educației și Cercetării dezminte informația falsă apărută pe rețelele de socializare conform căreia cetățenii ar fi îndemnați de minister să iasă la vot și să susțină un anumit candidat. MEC nu a emis un asemenea ordin, precizează instituția.

„Este important ca cetățenii să fie atenți la sursele de informație și să nu cadă pradă știrilor false care urmăresc să denatureze realitatea și să afecteze imaginea instituțiilor publice”, se arată în mesajul ministerului.

MEC menționează că este  o instituție dedicată exclusiv îndeplinirii misiunii sale de a promova educația, cercetarea și inovația în Republica Moldova.

De la începutul campaniei electorale, în spațiul public au apărut mai multe informații false. Unul dintre cele mai recente este legat de un presupus ordin al Ministerului Culturii, care ar fi oferit cetățenilor câteva zile libere plătite, între 10 și 13 octombrie, pentru a participa la un eveniment organizat cu sprijinul Ministerului Culturii și al Guvernului. Ministerul Culturii a dezmințit aceste informații, precizând că NU a emis un astfel de ordin și că zvonurile care circulă sunt complet neadevărate.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA