FOTO Condiții mai bune la Spitalul din Cahul. Secția ATI a instituției, reparată și dotată cu echipament performant

Pacienții internați la Spitalul Raional Cahul vor beneficia de servicii de calitate mai bună. Secție anestezie și terapie intensivă (ATI) a fost reparată și dotată cu echipament performant, informează Ministerul Sănătății.

Secția va activa pe 13 paturi și va acorda asistență medicală pacienților în stare critică, cu patologii chirurgicale, ginecologice și cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Lucrările de reparații au fost realizate din sursele proiectului Băncii Mondiale ,,Răspuns de urgență la COVID-19”, gestionat de Ministerul Sănătății. Procurarea echipamentului a fost posibilă datorită finanțării din bugetul de stat, dar și cu sprijinul partenerilor, investițiile totale fiind de circa 23 de milioane de lei.

Inaugurarea secției a avut loc astăzi, 11 octombrie, în prezența președintelui Parlamentului, Igor Grosu, ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, președintelui raionului Cahul, Pavel Groza, administrației și personalului medical al instituției.
De serviciile medicale oferite în secție vor beneficia și locuitorii din raioanele învecinate: Cantemir, Vulcănești și Taraclia.
Pe parcursul ultimilor doi ani, Ministerul Sănătății, cu ajutorul partenerilor, a alocat pentru Spitalul Raional Cahul circa 45 de milioane de lei.
Amintim că 11 secții ATI din mai multe spitale republicane, municipale și raionale din țară au fost reparate în cadrul proiectului Băncii Mondiale, în sumă de aproximativ 187,2 milioane de lei.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA