Un fost ministru al Tineretului și Sportului, condamnat într-un dosar de corupere și abuz

Două persoane au fost condamnate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, într-un dosar pornit de CNA pe fapte corupere și abuz. Este vorba despre fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale, învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu și corupere pasivă, și ex-ministrul Tineretului și Sportului, acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu.

 

Potrivit CNA, în 2015, directorul CSPLN ar fi cerut 200.000 de euro de la un administrator de companie și i-a promis că îi va da în folosință un teren care aparține Centrului sportiv și Ministerului Sportului, cu intenția de a-l trece ulterior din proprietate publică în privată.

Denunțătorul i-a dat directorului echivalentul sumei în dolari pentru a obține documentele necesare. După semnarea contractului între Ministerul Tineretului, directorul CSPLN și denunțător, a fost cauzat un prejudiciu de 95.347 lei prin demolarea parțială a unei construcții și transferul terenului din proprietatea statului în cea privată, cu o valoare de piață de 400.000 de euro.

Ulterior, instanța a anulat contractul și terenul a fost returnat statului.

Directorul CSPLN a fost condamnat la 7 ani de închisoare, amendat cu 160.000 de lei și privat de dreptul de a ocupa funcții publice. De asemenea, ex-ministrul Tineretului, despre care presa a scris anterior că este vorba despre Serghei Afanasenco, și directorul CSPLN au fost găsiți vinovați, dar eliberați din cauza expirării termenului de prescripție.

Instanța a dispus confiscarea sumei de 200.000 de euro în favoarea statului.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA